• Ring : 22 61 01 02

Dagligdagen i dagplejen

Fra børnene kommer om morgenen og indtil kl. 7.30 er der morgenmad til de børn, der ikke nåede at spise hjemmefra. Der er havregryn, havregrød, yoghurt og grovbrød. Du må også gerne selv medbringe den morgenmad, dit barn har lyst til at spise.

Klokken 8.30 serveres der igen lidt til maverne. Her kommer f.eks. 2 slags frugt, frugtstænger, brød, sunde hjemmelavede grovpandekager med Stevia (sundt sødemiddel fra naturplanter) eller sunde hjemmelavede vafler med Stevia. Min holdning til kosten er en kombination af sundhed og fornuft. Vi spiser aldrig hvidt brød og sukkerforbruget til dagligt er meget begrænset, men ved specielle anledninger eller når vi er på ture kan børnene få lidt lækkerier.

Ca. kl. 9 kan formiddagens aktiviteter gå i gang.

Dagpleje børnene er ude i skoven og leger på en bakke.

I sommerperioden vil vi gerne ud hver dag. Vi går tit en tur i skoven. Børnene elsker at plukke æbler og mirabeller fra de store træer i skoven bagved. Med min hjælp kan de store børn kravle lidt op i træet, og det synes børnene er rigtig stort! Vi finder orme og snegle både i skoven og på markerne, og vi er nogle gange heldige og kan se de store traktorer køre på markerne. En gård med heste ligger heller ikke langt væk fra mit hjem, så der er vi tit forbi. Vi fodrer nogen gange hestene med gulerødder. Jeg har ofte fundet snegle og andet småkryb i børnenes lommer når vi kommer hjem. Det var souvenirs!

Når muligheden er der, kører vi (uden ekstra omkostninger for jer) ture til f.eks.:

  • Aalborg Zoologisk Have: Her besøger vi alle de dyrene, som børnene er så fascineret af. En tur på legepladsen samt mad i restauranten.
  • Strandture og skovture: Øster Hurup strand, Mou og Egense Strand besøger vi tit. Vi medbringer skovle og spande til sand og strandskaller. Lundby Krat, Rebild bakker og Rold Skov er vores meste besøgte skov.
  • DGI: Når der er opstillet tumleaktiviteter målrettet dagplejebørn.
  • Aalborg Storecenter og Shoppen: En spændende gåtur indendørs hvor vi ofte slutter af med mad i Shoppens kinesiske buffet.
  • Leo’s Legeland: Her kan børnene få brugt kroppen rigtigt meget. Vi slutter af med at nyde maden på cafeteriet. (dog begrænset besøg)
  • Legepladser: Vi elsker at udforske nye legepladser, dog har vi vores favoritter i bl.a. Egense, Mou og Klarup.
  • Forskellige dagplejere: Dem, som vi ikke har mulighed for at se så tit (f.eks. i Klarup, centrum og Gistrup).

Vi kommer for de meste hjem i god tid så det ikke går ud over børnenes middagslur.Vi er også tit ude i legeområdet udenfor aktivitetsrummet. Efter børnenes alder og behov har de mulighed for at blive delt op i at være inde eller ude. Jeg kan holde opsyn begge steder samtidigt. I vinterperioden laver vi f.eks. mere kreative aktiviteter såsom at læser bøger, laver puslespil, tegner og klipper, danser til musik på skærmen i det store aktivitetsrum, m.m. Jeg sørger for at planlægge dagligdagen på en sådan måde, at der også bliver tid til motoriktræning. Hvis vi i en periode kører lidt mere, bliver motoriktræningen om eftermiddagen.

Sjov mad så tumlingerne tør smage nyt

Kl. ca. 11 begynder vi så at spise frokost. Om sommeren vil vi gerne spise udenfor i legeområdet, men når det bliver for koldt, bierne kommer eller det ikke lige passer børnene, så rykker vi ind igen. Vi tager normalt lang tid om at spise, da der skal være tid til en hyggesnak og nyde maden efter en aktiv formiddag.

Børnene får normalt rugbrød med varierende pålæg, men der er altid børnenes favoritpålæg på bord. De skal selvfølgelig smage nye ting, men de skal også have noget mad i maven. Jeg server også en varm ret 1 til 2 gange om ugen.

Børnene får lige lov til at lege ca. 20 minutter inden de skal i drømmeland, da det er sundt for dem lige at fordøje maden først. Og så er det tid til bleskift og finde sovedyr, sut og tæpper frem. Vi siger godnat og sov godt, kys og kram til alle sammen.

Når klokken bliver ca. 14.30 – 15.00 er det blevet tid til eftermiddagsfrugt. Her igen kan de f.eks. få 2 slags frugt, gerne en anden slags end om formiddag. Jeg serverer også grovboller og sunde fuldkornskiks. Derefter er der normalt fri leg (gerne med fokus på motorikken), da børnene bliver hentet på forskellige tidspunkter. Så siger vi mange tak for i dag!

Godkendt som allergivenligt hus

Vores hus blev godkendt som allergivenligt hus af Aalborg Kommune, da jeg i sin tid blev kommunal dagplejer. Huset er total røgfrit, uden tæpper, uden husdyr og har udluftningssystem i både stue og først etage – fine betingelser for børnepasning i et sundt miljø.

Når jeg og børnene kan blive forhindret i at komme ud en dag på grund af vejret (mest i den hårde vinterperiode), forsyner udluftningssystemet hele tiden dagplejen med frisk luft. Det giver derfor en kæmpe plus for børnenes og min trivsel i hverdagen. Udluftningssystemet filtrerer desuden pollen fra.

Gode forhold til børnepasning

Jeg synes selv at jeg har ideelle forhold til børnepasning i min dagpleje, med over 70 m2 til rådighed fordelt på 5 rum. Dagplejen er nedenunder og er derfor “afkoblet” fra resten af vores hus.

Men det kan være lidt svært at beskrive dagpleje forholdende i ord, så derfor har jeg en video nedenfor med en gennemgang af dagplejeområdet indenfor såvel som de udendørs forhold med legeområde og baghave.